zoeken
actie

Archief

Gehouden acties 2009:

Kraamcadeau voor moeders

Niek en Annemiek uit Ede hebben een schat van een dochter gekregen: Carlijn. In plaats van een kraamcadeautje hebben zij hun gasten om een gift gevraagd voor jonge moeders in Roemenië. Zij zijn opgegroeid in een kindertehuis of hebben op straat geleefd. Zij hebben niet geleerd voor hun baby te zorgen. Carlijn is in een warm nest gekomen. Door de gift van Niek en Annemiek kunnen de moeders in Roemenie ook een liefdevolle verzorging geven aan hun kindje.

Een warme muts voor kleuters

Mevrouw Kempe uit ’s-Gravenzande maakte samen met bewoners uit verpleeghuis De Kreek kleurige mutsen. Deze zomer hebben wij de eerste mutsen overhandigd aan de kleuters in Slobozia. Ondanks de zomerse hitte werden de mutsen natuurlijk even gepast. De kleuters waren erg trots op hun nieuwe muts. De breiers gaan door met hun actie. Nu zullen de kinderen in Casa Lumina verblijd worden met een zelfgemaakte muts. Alle breiers bedankt voor deze warme actie!

Geen cadeautjes voor Heleen

Heleen uit Hardinxveld is een trouwe deelneemster van de werkvakantie naar het ziekenhuis in Beregowo. Ieder jaar vraagt zij geen cadeau voor zichzelf, maar voor de baby’s in dit ziekenhuis. Op haar verjaardag heeft zij een grote bus staan, waar de mensen hun verjaardagscadeau in kunnen stoppen. Met dit mooie cadeau kunnen wij iets extra’s doen voor de kinderen. Heleen, bedankt voor deze actie!

Gehouden acties 2008:

Actiemiddag voor kinderboerderij

In augustus hebben Marieke, Hanneke, Sander, Arjan en Joshua twee weken meegewerkt op het project voor ex-straatmeisjes in Iaşi. Zij hebben een actiemiddag gehouden in Giessen-Ouderkerk met allerlei activiteiten zoals de verkoop van sieraden, een veiling, een skelterrace voor kinderen, een rondvaart op de Giessen en de mogelijkheid je te laten fotograferen in boerenstijl. De opbrengst was voor de kinderboerderij die bij dit project hoort.

Fietsen voor straatkinderen

Twee gedreven fietsers, Jan en Jan, zijn vanuit Aalten naar de Oekraïne gefietst. De opbrengst van deze actie is bestemd voor het straatkinderenproject in Beregowo. Het werd een barre tocht door weer en wind, hagel en sneeuw. “Wij hebben gezien hoe groot de nood onder kinderen is in de Oekraïne. Daardoor kwam er een verlangen bij ons naar boven om iets voor hen te doen. Wij hebben onze hobby gecombineerd met hulp.”

Flessenactie voor baby’s

Hendrikje uit Staphorst heeft tijdens een werkvakantie meegewerkt in de kinderzorg voor baby’s in een ziekenhuis in de Oekraïne. Zij heeft op basisschool De Triangel in Rouveen en De Meidoorn in Wezep een flessenactie georganiseerd. In de scholen heeft zij grote dozen neergezet. Kinderen leverden hier twee weken lang flessen in. Het was fantastisch hoe actief zij waren. De opbrengst van het statiegeld was voor de achtergelaten baby’s in de Oekraïne.

Sparen in een oude sok

Kinderen van de Christelijke Basisschool De Parel in Portugaal hebben op fantastische wijze actie gevoerd voor de kleuterschool in Slobozia. Angeline Draese heeft drie dagen op beeldende wijze les gegeven over het leven van kleuters in dit zigeunerdorpje in Roemenië. De kinderen voelden zich erg aangesproken. Ieder klas had een oude sok gekregen. Hierin werd gespaard. De sokken werden iedere week zwaarder. Er werd een geweldig bedrag opgehaald. Jullie zijn kostbare parels! Kinderen, juffen, meesters en ouders, bedankt!

Gehouden actie zomer 2007:

Fietsen voor baby’s

Jorijn uit Heerenveen heeft voor langere tijd in het ziekenhuis in Beregowo gezorgd voor de achtergelaten baby’s. Zij raakte zeer betrokken bij hun lot. “Ik kon onmogelijk de baby’s daar laten voor wat ze waren. Ik wilde hen helpen. Zo is het idee van deze fietstocht ontstaan,” vertelt ze. Met de 2000 km lange fietstocht naar de Oekraïne heeft zij geld ingezameld voor goede voeding voor deze baby’s.