zoeken
actie

Sponsor een student

Nauwelijks kansen

In het dorpje Slobozia leven veel gezinnen onder erbarmelijke omstandigheden. Er is geen geld om de kinderen een beroepsopleiding te laten volgen. De ouders hebben geen of slecht betaald werk. Sommigen krijgen een kleine uitkering. Ze kunnen hun kinderen nauwelijks onderhouden. Vaak hebben ze schulden. De toekomst van hun kinderen ziet er somber uit. Zonder een opleiding hebben ze nauwelijks kans op de arbeidsmarkt. Een goede opleiding vergroot deze kans aanzienlijk. Dit betekent inkomen en daardoor een verbetering van de leefomstandigheden.

Doorstuderen

Anders dan in Nederland kunnen deze jongeren echter niet rekenen op een studietoelage van de regering. Vanwege de grote afstanden verblijven de jongeren vaak intern op het onderwijsinstituut. Dit betekent hoge kosten voor kost en inwoning. Wanneer ze wel thuis kunnen blijven wonen, zijn er hoge reiskosten. Deze kosten moeten zij zelf betalen, evenals de studiematerialen.
Het studiefonds biedt jongeren te mogelijkheid om verder te studeren. Alleen door goed onderwijs kan de vicieuze cirkel van armoede doorbroken worden.

Hoe helpen wij?

Wij kijken naar motivatie en schoolprestatie. Wij voorzien in een deel van de studiekosten. Van de student wordt verwacht dat ze hand- en spandiensten verrichten. Je kunt maandelijks sponsoren, maar ook een eenmalige gift geven.
Hiernaast zie je voor welke studenten wij support zoeken. Ben je sponsor van een student, dan sturen wij je een foto en achtergrondinformatie. Je ontvangt minstens twee maal per jaar informatie.

Student(en)

Eliza Andreea Badarau is geboren op 17 juli 1998. Ze studeert in Iasi voor onderwijzer voor de onderbouw (kinderen van drie tot tien jaar).

student

Iasi ligt ver bij haar ouderlijk huis vandaan, dus het is noodzakelijk voor haar om een woonplek te hebben in Iasi. Het is haar gelukt om een appartementje te vinden, zij betaalt hiervoor € 100,00 per maand. Ook de schoolspullen en haar onderhoud kosten het nodige.

Wat is ze blij dat er mensen in Nederland zijn, die haar willen sponsoren, anders had zij deze studie nooit kunnen doen.

Haar ouders hebben het geld er niet voor, ze komt uit een gezin met twaalf kinderen en het valt niet mee om in de eerste levensbehoefte te voorzien.

Ook de ouders zijn erg blij met de kans die hun dochter krijgt.

Wilt u Eliza (maandelijks) sponsoren? Neem contact op met info@childrensrelief.nl