zoeken
[Helaas, ook geen resultaat]
actie

Sociaal Centrum Casa Lumina in Oradea

De situatie

Oradea is een stad in het westen van Roemenië, vlakbij de Hongaarse grens. In de stad wonen ruim 200.000 mensen. Veel kinderen leven er op straat. Niet alleen nu, ook vroeger. Als straatkinderen volwassen worden en kinderen krijgen, leven die vaak ook weer op straat. Casa Lumina brengt licht in de levens van deze kwetsbare kinderen.

Wat gaan jullie doen?

Als enthousiaste groep trekken jullie op met de kinderen en hun ouders. Jullie kunnen voor verschillende dingen worden ingezet. Het organiseren van vakantieactiviteiten voor de kinderen. Het klussen in slechte woonsituaties. Evangeliseren in zigeunerdorpjes of in een gevangenis.

Reisinfo

Periode:  in de zomer
 
Aantal deelnemers: in overleg
 
Vervoer: per minibus of vliegtuig
 
Verblijf: in een gastenverblijf
 
Aard reis: sociaal werk/evangelisatie/renovatie
 

Een deelnemer: ‘Met z’n allen willen we weer terug’


“Wij hebben enkele gezinnen geholpen die onder erbarmelijke omstandigheden wonen. We hebben de kamer van een vrouw geschilderd en een nieuw stuk tapijt neergelegd. Bij een ander gezin hebben we een deur geplaatst, de ramen vervangen, het dak geïsoleerd en – het belangrijkste – een nieuwe wc aangelegd. We hebben hard gewerkt en hopen met z’n allen volgend jaar terug te gaan. Want er is nog zoveel te doen…!”

KLIK HIER OM ONZE ‘CASA LUMINA’ ZOMERNOODBRIEF TE LEZEN