zoeken
actie

Reiservaring vanuit een deelneemster

Feestweek 21670Mijn ervaring van deze reis….

Dit jaar (zomer 2013) ben ik voor het eerst met een werkvakantie mee geweest. Nieuwe ervaringen, andere mensen leren kennen, verschillende culturen ontdekken.

Op de voorbereidingsdag leerde ik de andere meiden kennen die ook mee gingen.  Ook kregen we het programma van de twee feestweken. Toen kon het voorbereiden beginnen. Iedereen moest een sketch en activiteit voorbereiden.

De eerste zondag zijn we naar een kerk geweest in Beregowo. Maandag begonnen de Vakantie Bijbel weken. Toen hebben we voor het eerst de kinderen ontmoet. Geweldig om te zien hoe blij de kinderen zijn met een knuffel of als je ze aandacht geeft. We hebben de eerste dag kennismakingsspellen gedaan en vliegers gemaakt. Het was zo mooi om te zien dat de kinderen zo blij waren met hele kleine dingen. Ook zie je dingen die niet leuk zijn, zoals  kinderen die heel de dag nog niks gegeten hebben. We zijn met de veldwerker ook een ochtend mee geweest om bij de kinderen thuis te kijken. Toen werden we wel even stil gezet. Daarom was het zo gaaf om te helpen met deze weken en zo de kinderen de leukste weken van het jaar te geven. We hebben een paar keer gezwommen, zijn een keer naar het bos geweest, op vrijdag de excursie, de Hollanddag en als afsluiting het festival.

Rond de middag kwamen de kinderen, eerst zongen we liedjes, daarna werd er een Bijbelverhaal verteld. Het was mooi om zo de kinderen meer over God te vertellen en over Jezus liefde ook voor deze kinderen. Het thema voor dit jaar was Esther. Het Bijbelverhaal vertelden de Oekraïners omdat wij de taal niet speken, een echte taalbarrière. Er kwamen elke dag ongeveer 80 a 90 kinderen.  De sketch na de vertelling werd wel door ons gespeeld. Hierna volgde de uitleg over de activiteit. Rond 5 uur kregen alle kinderen een warme maaltijd. Toch wel een van de belangrijkste dingen voor de kinderen.

We zijn een keer op excursie geweest. Ook zijn we een middag naar het bos geweest, hier hebben we hutten gebouwd en een speurtocht gehouden. De Hollanddag hebben we ook gehad. Allemaal leuke Hollandse spelletjes en alles rood/wit/blauw en oranje. De laatste donderdag was er het festival. Iedereen die wilde mocht iets doen, een liedje zingen, dansje, toneelstukje…

Ik kijk terug op een geweldige en onvergetelijke werkvakantie, waarbij we kinderen een stukje liefde mochten geven en ze over de Liefde van Jezus mochten vertellen!

door Marlies Keijzer