zoeken
actie

Vakantie-Bijbel-10daagse

Vakantie-Bijbel-10daagse 

Stralend weer, bezwete gezichtjes, rennende blote voetjes, joelend gejuich bij een goede score, een dankbare glimlach, een heerlijke maaltijd in plasticbordjes… We zitten weer midden in de zomer vakantie-Bijbel-10daagse! Altijd weer heerlijk om de kinderen die tien dagen zo te zien genieten. Ze kwamen ook dit jaar weer met een goede opkomst; meestal zo tussen de 60 a 70 kinderen.
En aan al deze kinderen mochten we vertellen over de God van Jozef.
Jozef, een jongen met problemen binnen het gezin waar hij opgroeide… voor onze kinderen herkenbaar. Jozef werd geminacht, ook dat is helaas herkenbaar. Jozef kreeg dromen van God waar hij zich aan vast kon klampen, maar de werkelijkheid leek zo tegengesteld aan Gods beloften… dat wasniet alleen voor de kinderen, ook voor de leiding herkenbaar. Wat werd het spannend toen de broers voor Jozef als onderkoning kwamen te staan en ze niet wisten dat het Jozef was! De kinderen wachtten vervolgens vol spanning wat het antwoord van Jozef zou zijn op het voorstel van Juda om borg te zijn… En wat een heerlijke ontdekking dat er ook voor ons een Borg is!
Vele thema’s kwamen er zo aan de orde. Ik genoot ervan hoe de verschillende collega’s om de beurten een verhaal voor hun rekening namen en voor de groep gingen staan om het verhaal dicht bij de kinderen te brengen.
De Nederlanders die ons dit jaar hielpen leverden vervolgens een goede Bijdrage door het Bijbelsthema van die dag uit te werken in een pantomime. Geweldig!
En vervolgens zongen we met elkaar weer bij de gitaar, met groot enthousiasme! En dit alles onder Gods stralende zon, op 5 kleedjes in het gras.
Daarna was het tijd voor activiteiten: vossenjacht, waterspelen, zwemmen,Hollandse 6-kamp enz.
De Nederlanders hebben ons werkelijk laten genieten van zoveel leuke spelen!
Vrijdag gingen we met elkaar op excursie. We gingen op bezoek in een struisvogelpark waar we uitgebreid uitleg kregen over deze bijzondere beesten. Vervolgens gingen we nog naar een ander mooi park met herten, eekhoorntjes, een grote vijver, een waterbron, enz. Het was er zo mooi dat we te weinig tijd hadden om alles goed te bekijken. Wie weet…volgend jaar weer.

Feestweek 21670