zoeken
[Helaas, ook geen resultaat]
actie

Werkvakanties 2016

BABYZORG ZIEKENHUIZEN OEKRAÏNE 2016

In Oekraïne verblijven veel baby’s vanwege ziekte, armoede en/of andere problemen in de gezinssituatie voor langere tijd in het ziekenhuis. Het eerste team Nederlanders treft daar een schrijnende en uitzichtloze situatie aan; baby’s die aan hun lot worden overgelaten, nauwelijks (gezonde) voeding en medicijnen, een tekort aan kleding en luiers, slechte hygiënische omstandigheden. Kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand door gebrek aan liefde en aandacht.

In 1997 start Children’s Relief het ziekenhuis project om mee te gaan werken op de kinderafdeling van het plaatselijk ziekenhuis in Beregowo. Sindsdien is het werk uitgebreid naar vier ziekenhuizen in het zuidwesten van Oekraïne. De meest intensieve hulp vindt plaats in Beregowo en Vinogradiv.

Reisinfo

Aard reis

Samen met je reisgenoten en de (Nederlandse) lange termijn werkers in het ziekenhuis werk je mee aan de dagelijkse verzorging van de baby’s en hun ontwikkeling. Dit houdt in: persoonlijke aandacht, flesje geven, verschonen, badderen, knuffelen en spelen. Je werkt 5 dagen per week, +/- 6 uur per dag. Naast deze werkzaamheden bieden wij je de gelegenheid andere projecten van Children’s Relief te bezoeken en worden er (culturele) teamactiviteiten georganiseerd. Op zondag bezoek je een (zigeuner)kerk met indien mogelijk vertaling.

Reisdata

Vrijdag 8 april t/m zaterdag 23 april                       € 900,-
Voorbereidingsdag: zaterdag 5 maart                    (VOL)

Zaterdag 9 t/m zaterdag 30 juli                                € 1.000,-
Voorbereidingsdag: zaterdag 4 juni

Zaterdag 30 juli t/m zaterdag 20 augustus             € 1.000,-
Voorbereidingsdag: zaterdag 4 juni

Zaterdag 8 t/m zaterdag 22 oktober                       €   900,-
Voorbereidingsdag: zaterdag 3 september               (VOL)

Aantal deelnemers        ca. 4-6 personen

Leeftijd                            18 – 60 jaar

Extra kosten
Reis- en annuleringsverzekering, verplichte inentingen voor DTP, Hepatitis A en B

Vervoer
– De reis in april is met een minibus van Krimpen aan de Lek naar Oekraïne. Alle overige reizen met het vliegtuig (Eindhoven – Debrecen) + taxi (Debrecen – Oekraïne)

Verblijf
In gastenverblijf (kost en inwoning, bij de reissom inbegrepen)

 

VAKANTIEBIJBELCLUB STRAATKINDEREN OEKRAÏNE

 

Beregowo, een stad waar kinderen hun heil op straat zoeken, omdat bijvoorbeeld moeder is overleden en vader alcoholist is. En/of verwaarloosd worden en honger hebben. Niemand die naar hen omziet. Zij moeten zelf zien te overleven. Door het voorbeeld van oudere jongens raken zij makkelijk op het verkeerde pad. Het Arendsnest is een project dat deze straatkinderen een veilige plek biedt. Een Oekraïens team van christenen organiseert voor hen verschillende  vormen van opvang, waarin kinderen met vleugels van Gods liefde bedekt worden en hulp ontvangen.

Wat ga je doen?

Straatkinderen in Oekraïne zoeken jou!!! Deze kansarme kinderen kunnen nooit op vakantie.
Je werkt mee aan een vakantiebijbelclub. De kinderen in Het Arendsnest mogen daarvoor hun vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. In deze week staat een bijbels thema centraal. Je helpt mee om dat thema op allerlei creatieve manieren uit te werken. Er is er ook veel aandacht voor sport en spel en creatieve activiteiten. Iedere dag worden er warme maaltijden verstrekt; iets wat niet vanzelfsprekend is voor deze kinderen. Zo wordt de vakantiebijbelclub een feestweek waar de kinderen het hele jaar naar uit kijken.

De reis is van zaterdag 9 juli t/m dinsdag 19 juli.

Zaterdag 4 juni is een belangrijke dag van voorbereiding op het kantoor van Children’s Relief in Krimpen aan de Lek.

Je kunt je individueel voor deze reis aanmelden. Neem contact met ons op voor meer informatie en/of het aanvragen van het aanmeldingsformulier. Of interesse om deze (of een andere) vakantiebijbelclub met een eigen (kerk/jeugd)groep te organiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Reisinfo
Periode:                      Zaterdag 9 juli t/m dinsdag 19 juli 2016
Kosten:                        € 900,-* (dit bedrag is als gift aftrekbaar voor de belasting)
Leeftijd:                      minimaal 18 jaar

* Dit is een all inclusieve verzorging. De kosten voor de straatkinderenactiviteiten zitten hierbij  inbegrepen. Met extra acties kan het bedrag bij elkaar gebracht worden.

Aantal deelnemers: Minimaal 4 tot maximaal 8 personen
Extra kosten: reis- en annuleringsverzekering, inenting voor Hepatitis A
Vervoer: vliegtuig (Eindhoven-Debrecen) en taxi (Debrecen-Beregowo)
Verblijf: in gastenverblijf (kost en inwoning bij de reissom inbegrepen)
Aard reis: kinderevangelisatie

 

Meld je nu aan via info[at]childrensrelief.nl