zoeken
actie

Straatkinderenopvang ‘Het Arendsnest’

Voor wie is Het Arendsnest?

Een veilige slaapplaats is niet weggelegd voor veel kinderen in Beregowo. Zij gaan slapen bij hun alcohol­verslaafde moeder, slechte vrienden of een moeder die prostituee is. Zo leven zij weliswaar niet de volle 24 uur op straat, maar zij hebben evenmin een thuis.

Voor zo’n vijftien kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar organiseert een team van Nederlanders en Oekraïners kleinschalige dagopvang. Daarnaast hebben zij met hulp van stichting Breath 24-uursopvang opgezet. Deze is bedoeld voor die jongens en meisjes die in hun huidige omgeving geen enkel positief toekomstperspectief hebben. Zo is het project Het Arendsnest voor de kinderen een thuis en een veilig nest geworden.

Doel

Het doel van het programma is deze kinderen een veilige plek te bieden. In Het Arendsnest mogen ze echt kind zijn. Worden ze gestimuleerd om na te denken over hun leven. Komen zij in aanraking met het Evangelie. Zij leren hier ook vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij.

Monica

‘Monica, een klein mager meisje, maakt een onverzorgde indruk. Hoe kan het ook anders. Haar moeder ligt in het ziekenhuis. Haar vader is alcoholist. Hij zorgt niet goed voor zijn dochtertje. Ze loopt met een sleutel om haar nek. Niemand kijkt verder naar haar om. Gelukkig kan ze nu bij ons in Het Arendsnest genieten van liefde en aandacht. Iedere dag krijgt zij een stevige maaltijd. Monica bloeit helemaal op.’