zoeken
actie

Familie Simonescu, Rupea

Een liefdevol thuis

Sinds 1991 organiseert Children’s Relief vakantieprogramma’s in kindertehuizen in Roemenië. De kinderen in de tehuizen kunnen veelal niet thuis wonen vanwege zeer moeilijke gezinssituaties. In Rupea geven zomerteams de kinderen een onvergetelijke tijd. De Roemeense familie Simonescu werkt hieraan mee. Deze familie heeft een groot verlangen om een aantal van de kinderen een liefdevol thuis te bieden.

Droom wordt werkelijkheid

In 2006 wordt hun droom werkelijkheid: Emanuel en zijn zus Antonia komen bij hen wonen. Inmiddels is een huis aangekocht en bieden zij aan zes kinderen een warm onderkomen. Als het huis helemaal is opgeknapt, hopen zij meer kinderen een thuis te kunnen geven.

Antonia

‘In het begin is het voor Antonia moeilijk bij ons. Ze heeft de indruk, dat zij zich een plek moet veroveren in onze harten. Het kost tijd voor zij beseft dat wij haar accepteren zoals ze is. Antonia hoeft niet meer te rivaliseren met Emanuel of een ander kind. Ze hoeft zich nu niet meer anders voor te doen dan wie ze echt is. De glimlach breekt door op haar gezicht. Antonia heeft haar thuis gevonden.’