zoeken
actie

Familiehuis Beregowo

Uitzichtloze situatie

De situatie van de bevolking in het zuidwesten van de Oekraïne lijkt soms uitzichtloos. Ouders zijn vaak niet in staat om voor hun kindje te zorgen. Armoede is de oorzaak. Veel kinderen zijn daarom ondervoed en hebben een ontwikkelingsachterstand. Soms kunnen ouders niet langer voor hun kind zorgen en worden zij op straat gezet.

Opvang in familiehuis

Sinds 1995 werkt Children’s Relief in Beregowo en heeft een familiehuis geopend. Daar vangen wij kinderen op die geen ouders meer hebben of ouders die niet meer voor hun kind kunnen zorgen. In dit huis vinden baby’s en kinderen een (tijdelijk) thuis. Een plaats waar ze gewenst zijn, liefde en aandacht ontvangen. Waar ze kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Maar ook: waar ze weer even kind mogen zijn, zonder zorgen, maar juist zorg ontvangen.

In het familiehuis herstellen zij van opgelopen achterstanden in hun ontwikkeling. Familie Birta neemt deze kinderen op als hun eigen pleegkinderen. Zo krijgen deze verlaten kinderen een kans op een betere toekomst.

In het verleden hebben een groot aantal kinderen zorg ontvangen in het familiehuis en een plekje gevonden in een eigen gezin.
Momenteel wordt er aan 5 kinderen zorg verleend.

Zsnizsana en Diana

‘Als Zsnizsana en Diana bij ons komen, heeft Zsniszana een grote ontwikkelingsachterstand. Diana is een pasgeboren baby. In het familiehuis ontwikkelen beiden zich goed. Diana groeit uit tot een actief, gezellig en vrolijk kind. Zsniszana loopt haar achterstand helemaal in. Een echtpaar wil hen graag beiden adopteren. Het afscheidsfeestje van de meisjes is écht een feestje. Omdat de kinderen in een goed adoptiegezin terechtkomen.’