zoeken
actie

Jeugdwerk Beregowo

Harde en liefdeloze situatie

Alleen op de wereld… Voor jou en mij is het een prachtig en zielig jeugdboek. Maar niet meer van deze tijd. Vergis je niet. In het zuidwesten van de Oekraïne leven nog steeds kinderen, die er helemaal alleen voor staan. Hun situatie is hard en liefdeloos. Ons verlangen is dat deze kinderen de Here Jezus persoonlijk leren kennen. Met al hun problemen en zorgen kunnen zij bij Hem terecht. Hij geeft nieuwe hoop en kracht om door te gaan.

In alles de liefde van Christus laten zien

De Oekraïense Viki Antal organiseert voor deze kwetsbare kinderen wekelijks kinderprogramma’s in zigeunerkampen, kindertehuizen en scholen. Zij biedt hen een luisterend oor. Laat door alles heen de liefde van Christus zien. Zij wil hen helpen de juiste keuzes in hun leven te maken. Hierdoor kunnen de kinderen de neerwaartse spiraal van uitzichtloosheid doorbreken.

Veel kinderen komen uit arme gezinnen. Daar is onvoldoende geld voor goede voeding. Op een van de scholen ondersteunen wij een gaarkeuken. Hier krijgen de armste kinderen een warme maaltijd.

Vacature!

Voor dit project zijn wij op korte termijn op zoek naar een zendeling(e) die Viki bij haar werk ondersteunt. Heb jij hart van kinderen, passie voor God en wil je Zijn liefde aan de (zigeuner)kinderen in Oekraine doorgeven. Dan zijn wij misschien op zoek naar jou! Kijk hier voor meer informatie over deze vacature.

Getuigen van Gods liefde

‘Het internaat staat in de volksmond bekend als een duistere plek. Een plek waar je liever niet wilt zijn. De kinderen die hier opgroeien, zijn het uitschot van de bevolking. Menselijkerwijs is er geen toekomst voor hen. Gelukkig mogen wij elke week opnieuw in woord en daad getuigen van Gods liefde voor hen. Deze kinderen hunkeren naar liefde en aandacht. Het is dan ook ons gebed, dat zij Hem mogen leren kennen en een hoopvolle toekomst met Hem tegemoet zullen gaan.’