zoeken
actie

Beregowo, Oekraine

Schrijnende situatie

In het zuidwesten van de Oekraïne liggen de plaatsen Vinogradiv en Beregowo. In 1997 arriveert hier het eerste team Nederlanders om mee te gaan werken op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Het team treft een schrijnende en uitzichtloze situatie aan. Achtergelaten ondervoede baby’s. Nauwelijks voeding en medicijnen. Een tekort aan kleding en luiers. Slechte hygiënische omstandigheden. Kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand door gebrek aan liefde en aandacht. Sinds de komst van het team biedt het in vier ziekenhuizen intensief hulp.

Dienstbaarheid

Wij bieden materiële hulp in de vorm van voeding, medicijnen, speelgoed en verzorgingsproducten. Ook zetten wij ons in om de omstandigheden in het ziekenhuis te verbeteren. Wij renoveren sanitaire voorzieningen, vernieuwen bedden en matrassen en schaffen medische materialen aan.

Bovenal richten wij ons op de ontwikkeling van de kinderen. Onze visie is om de liefde van Christus te verspreiden door dienstbaarheid. Vrijwilligers geven liefde en aandacht aan de kinderen en stimuleren hen in hun ontwikkeling. Zij willen hierin een voorbeeld zijn voor het Oekraïense personeel.