zoeken
actie

Nieuws

Wilt u ook een kind uit Casa Lumina “adopteren”?

Graag willen wij u voorstellen aan familie F.: moeder Erzsebet en vader Robert en hun twee kinderen Robert-Teodor (7 jaar) en Izabella-Maria (4 jaar). Het huis waar zij wonen is in een slechte staat. Ze hebben geen badkamer of keuken en het toilet is in de achtertuin. Al enige jaren is de familie nauw betrokken bij het programma van Casa Lumina. 

Elke dag brengt Erzsebet haar dochter naar de kleuterschool. Daarnaast brengt ze Robert-Teodor iedere dag naar Casa Lumina voor het huiswerkprogramma. Het vraagt veel van haar om dit iedere dag te doen maar Erzsebet is een verantwoordelijke moeder die de scholing van haar kinderen erg belangrijk vindt. Erzsebet neemt zelf deel aan het programma voor ouders. Casa Lumina is een grote hulp voor ze.

Graag vragen wij uw gebed voor deze familie. Ook is er de mogelijkheid om deze kinderen (of een andere kind) financieel te adopteren zodat zij naar de programma’s van Casa Lumina kunnen blijven komen. Voor meer informatie over het adoptieplan kunt u mailen naar: info@childrensrelief.nl.

Extra steun voor Casa Lumina is nu dringend nodig! Maak hier uw gift over.

Jezus onze Geneesheer

De zomer is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Ik heb een drukke zomer achter de rug. Ik heb een bijbelkamp gehouden en geholpen bij het herbouwen van een school. Ook had ik een vijfdaagse club voor de kinderen. Over deze club wil ik graag iets delen. Het onderwerp van de club was: Jezus de Genezer. In deze vijf dagen hebben kinderen verhalen gehoord waarin Jezus mensen genas. Aan het eind van de clubs waren er vaak kinderen die geestelijke nazorg kregen. 

Irina, een vrolijk 13-jarig meisje, kwam ook de hele week naar de club. Zij verbleef deze zomer bij haar ouders. Irina leeft het hele jaar op school; ze gaat alleen in de zomer naar huis. Omdat ze altijd lacht, beseffen mensen niet wat het echte leven van dit meisje is. Irina kwam nooit voor de geestelijke verzorging maar ging altijd spelen met de andere meisjes. De laatste dag van de club had ik het over het genezen van melaatsheid. Toen we klaar waren, was ik verbaasd dat ik Irina zag. Ze vroeg verlegen of ze met me kon praten. Natuurlijk kon dat. Ze vertelde me over haar moeilijke leven. Ze legde uit dat haar ouders alcoholisten zijn en dat haar ouders allebei last hebben hun gezondheid. Haar moeder heeft longproblemen en haar vader heeft aids. Ook is haar vader twee keer veroordeeld tot gevangenisstraf wegens drugsbezit. Irina vertelde ook dat toen ze vijf jaar oud was, ze werd verkracht door een vriend van haar vader. Deze man dient nog steeds zijn gevangenisstraf uit. Dit gebeurde 8 jaar geleden, maar ze herinnert zich nog steeds alles.

Toen Irina naar mij toe kwam, vroeg ze waarom er elke dag nog zoveel pijn en vernedering is als Jezus mensen kan genezen. Ze begon te huilen. Ze vertelde dat de wonderverhalen uit de Bijbel heel mooi en goed zijn, maar vroeg zich af waarom zij geen wonderen in haar leven zag. Waarom had zij geen goede ouders, geen gezonde mama en papa?  Ik wilde iets slims zeggen, maar ik zei alleen dat Jezus haar pijn voelde. Hij droeg haar pijn aan het aan kruis. Niemand dan Hij alleen weet wat er in haar leven is. Die dag vroeg Irina Jezus in haar leven te komen. Ik ontmoet haar vaak en ze heeft veel vragen. Het moeilijkste voor haar is vergeving. Een paar dagen geleden belde ze me op en zei dat haar vader was gestorven. Ze vertelde me dat toen haar vader in het ziekenhuis lag, ze boos op hem was en niets over Jezus wilde zeggen. Na zijn dood voelde ze zich schuldig. Daarom is Irina’s houding naar haar moeder toe veranderd. Ze probeert nu juist met haar moeder over haar Heiland te praten. Gisteren bad ze voor het eerst hardop voor haar moeder.

Irina’s leven raakte ook mijn leven. Jezus is haar genezing begonnen!

 Door: Viktoria Antal (veldwerker Oekraïne)

Wilt u het Jeugdwerk in Beregowo ondersteunen voor dit prachtige werk?  Dat kan! Maak hier uw gift over.

Vacature

Kinderzorg ziekenhuizen Oekraïne
In verband met een spoedige geplande terugkomst van onze Nederlandse zendelingen die nu in het ziekenhuis werken, zijn wij haastig op zoek naar nieuwe mensen die voor (gelieve) min. 1 jaar mee willen werken aan dit project. Je taken:

  • meewerken in de verzorging van de kinderen en de kinderen stimuleren in hun ontwikkeling;
  • ontwikkelen van een goede relatie met het personeel en samen met hen werken aan een verbetering van de situatie van de kinderen;
  • meewerken aan distributie van hulpgoederen en andere zaken ten dienste van de kinderafdelingen.

We hopen op continuïteit voor het ziekenhuisproject in Beregowo en Vinogradiv. Kom jij ons team versterken? Vraag vrijblijvend meer informatie aan. 

Wij zoeken vrienden

Ben je al een vriend van Children’s Relief? Wij zouden je heel dankbaar zijn als je die stap zou zetten. Want dankzij jou kunnen wij dan kwetsbare kinderen helpen. Zonder jou, zonder onze vrienden kunnen wij onze doelstellingen niet bereiken. De nood is groot. Je wordt een vriend van Children’s Relief door maandelijks € 5,- te storten. Je kunt daarvoor de machtiging gebruiken. Natuurlijk is iedere gift van harte welkom! Lees meer

Ionela zoekt een sponsor

Ionela is geboren op 25 september 2005. Het gezin telt 6 kinderen en er heerst grote armoede. De ouders proberen wat geld te verdienen met de rondtrekkende handel en zijn daardoor weinig thuis. Ionela is op zoek naar een lieve sponsor die hem in de armen wil sluiten. Lees meer over Ionela en andere sponsorkinderen