zoeken
actie

Sponsor Casa Lumina

Sociaal Centrum Casa Lumina, Oradea, Roemenië

Investeren in kinderen

Sinds 1996 zet Children’s Relief zich in voor straatjongeren in Oradea. De jongeren zijn veelal opgegroeid in een kindertehuis. Zij leefden op straat en kwamen in aanraking met alcohol, diefstal en prostitutie. Zij belandden in de gevangenis of kregen met verkrachting te maken. In de loop van de jaren is de problematiek verschoven van de ouders naar de kinderen. Sociaal Centrum Casa Lumina wil licht brengen in hun levens. Er zijn programma’s voor kleuters, schoolkinderen en hun ouders. Bovenal willen wij hen bekendmaken met de liefde van de Here Jezus. Ons verlangen is dat de kinderen een betere toekomst zullen hebben als hun ouders.

De kleuterschool

De problematische thuissituatie maakt dat veel van de kinderen een achterstand in hun ontwikkeling hebben. In Casa Lumina is een kleinschalige kleuterschool waar extra aandacht is voor hen. Zij leren hier de vaardigheden die zij nodig hebben voor een goede aansluiting op de basisschool. In Casa Lumina ontvangen de kinderen ook een maaltijd.

Huiswerkbegeleiding

Op de basisschool wordt er veel aan thuiswerk van de kinderen verwacht. Hun vaak ongeschoolde ouders kunnen hun hierbij niet helpen. Na een goede maaltijd krijgen deze kinderen in Casa Lumina begeleiding bij hun huiswerk. Zo kunnen zij de school beter volgen en hebben straks betere kansen op een goede baan of vervolgopleiding.

Op vrijdag hebben zij een extra les met thema’s als: persoonlijke hygiëne, verkeer, drugs en alcoholpreventie.

Het programma voor ouders

Voorheen was dit project gericht op moeders en hun peuters. Sinds januari 2017 is dit veranderd en richt het zich op alle ouders van de kinderen van het dagcentrum.

Doel is het geven van hulp die de ouders kunnen toepassen voor een betere toekomst voor hun kinderen. Het programma bestaat uit:

  • Het openen van Gods Woord en uitleg over de Bijbel;
  • Een gezonde warme maaltijd tijdens het programma;
  • Themalessen over onder meer hygiëne en opvoeding;
  • Ondersteunen van de ouders in hun thuissituatie (ook het geven van juridische hulp);
  • Ouders kunnen hun vragen en problemen bespreken.

Wij vertellen u graag meer over de verschillende sponsor mogelijkheden. Stuur uw bericht naar info@childrensrelief.nl of bel: 0180-521 966.