zoeken
actie

Sponsor Kleuterschool Slobozia

Kinderen uit zeer arme gezinnen

Het doel van dit adoptieplan is ervoor te zorgen, dat de kleuters uit het dorpje Slobozia naar school kunnen gaan. Het plan richt zich voornamelijk op kinderen uit zeer arme gezinnen. Kleuteronderwijs is heel belangrijk voor hen. Ze leren er de basisvaardigheden die zij nodig hebben voor een goede aansluiting op de basisschool.

Spiraal van armoede doorbreken

De kinderen die op de kleuterschool zijn geweest, presteren beter op de basisschool. Hierdoor groeien hun kansen om de spiraal van armoede te doorbreken. Ouders zijn vaak ongeschoold en niet in staat hun kinderen te stimuleren. Daarom is het belangrijk, dat wij deze kinderen helpen.

Hoe helpen wij?

De hulp die wij de kleuters in Slobozia bieden, bestaat uit:

  • goed onderwijs, met aandacht voor taalvaardigheid, sociale vaardigheden, hygiëne en voorbereiding op lezen, schrijven en rekenen;
  • christelijk onderwijs, de liefde van God;
  • iedere dag een gezonde maaltijd, vaak de enige maaltijd die ze op een dag ontvangen;
  • begeleiding van kind en ouders.

Wil jij een kind sponsoren? Neem hier contact met ons op voor meer informatie of meld je hier aan. 

Elvis

“Hallo, Ik ben Elvis. In september ben ik voor het eerst naar school gegaan. Ik had geen schoenen en geen jas. Mijn moeder heeft deze geleend bij de buren. Op school kan ik fijn spelen. Ik speel vaak met de auto’s. Op een stoel zitten en luisteren vind ik moeilijk. Iedere vijf minuten sta ik op van mijn stoel. De juf is daar niet blij mee, maar gelukkig is ze erg geduldig. Ik ben soms ook boos en dan sla ik andere kinderen. De juf leert mij om dit op een andere manier te uiten.”