zoeken
actie

Scholen

Zoek niet verder naar een goed doel

Zoek je als school een goed doel om actie voor te voeren? Overweeg dan eens om aandacht te besteden aan een van onze kinderprojecten. Wat is er nou leuker dan met je klas of met de hele school een speciale actie op touw te zetten. Voor kinderen is het leuk om samen mee te doen aan een scholenactie.

Waarom zouden we…?

Steeds vaker zien wij, dat scholen in actie komen voor kinderen die moeten leven in zeer moeilijke omstandigheden. Voor kinderen die het helemaal niet vanzelfsprekend vinden, dat zij ’s morgens voor schooltijd kunnen ontbijten. Voor wie één goede maaltijd per dag al meer dan een luxe is. Wij vinden het belangrijk kinderen in Nederland te laten zien, dat wereldwijd veel kinderen honger hebben en niet naar school kunnen gaan. Dat voor deze kinderen iedere dag en dag is om te overleven. Dáárom wil je actievoeren voor deze kinderen!

Op zoek naar enthousiaste scholen

Wij zijn op zoek naar enthousiaste scholen. Scholen die graag in actie willen komen voor kinderen die elke dag moeten overleven. Wil jij kinderen in Oost-Europa helpen aan een betere toekomst? Bel ons dan op telefoonnummer 0180 – 521 966 of stuur een e-mail. Wij komen in het kader van jouw actie graag bij je langs op school om een presentatie te geven en om je actie te ondersteunen.

Sparen in een oude sok

Kinderen van de Christelijke Basisschool De Parel in Portugaal hebben op fantastische wijze actie gevoerd voor de kleuterschool in Slobozia. Angeline Draese heeft drie dagen op beeldende wijze les gegeven over het leven van kleuters in dit zigeunerdorpje in Roemenië. De kinderen voelden zich erg aangesproken. Ieder klas had een oude sok gekregen. Hierin werd gespaard. De sokken werden iedere week zwaarder. Er werd een bedrag van € 1.925,21 opgehaald. In één woord geweldig! Jullie zijn kostbare parels! Met dit grote bedrag kunnen wij de kleuters extra verwennen.

Kinderen, juffen, meesters en ouders, bedankt!

Archief

Flessenactie voor baby’s

Hendrikje uit Staphorst heeft tijdens een werkvakantie meegewerkt in de kinderzorg voor baby’s in een ziekenhuis in de Oekraïne. Zij heeft op basisschool De Triangel in Rouveen en De Meidoorn in Wezep een flessenactie georganiseerd. In de scholen heeft zij grote dozen neergezet. Kinderen leverden hier twee weken lang flessen in. Het was fantastisch hoe actief zij waren. De opbrengst van het statiegeld was voor de achtergelaten baby’s in de Oekraïne.