zoeken
actie

Ionut vertelt

Ionut, 4 jaar oud

Eten van de buren

“Hallo ik heet Ionut en ik woon in het dorpje Slobozia. Helemaal in Roemenië. We zijn heel erg arm. Ik ben vier jaar oud. Ik heb geen broertjes en zusjes. Ik heb vaak honger. Mijn moeder kan mij niet te eten geven. De buren geven mij soms iets te eten. Maar vaak ga ik met een hongerig gevoel naar bed.”

“Ik zie mijn pappa nooit meer”

“Mijn pappa heeft ons in de steek gelaten. Hij woont nu ergens anders in Roemenië. Ik zie hem nooit meer. Mijn moeder probeert goed voor mij te zorgen. Ze is vaak van huis om te werken. Ik voel mij dan vaak alleen. Ik zou wel willen dat ze wat vaker thuis is, zodat ik met haar kan knuffelen.”

Geen speelgoed thuis

“Ik ben blij dat ik op school zit. Ik ben nu niet meer alleen, want ik heb veel vriendjes. Samen spelen en zingen we. Thuis hebben we geen speelgoed.

Ik ben moe en hongerig als ik op school komt. Ik moet wel een uur lopen om op school te komen. Dat valt niet mee met een lege maag. Iedere dag is het feest in de klas. We krijgen dan heerlijke boterhammen met kaas en worst en een grote beker melk. Ik eet mijn buikje rond, want dit is waarschijnlijk het enige wat ik vandaag te eten krijg. Maar we krijgen ook nog een lekker toetje en een stuk fruit. Ik voel mij erg gelukkig op school.”