zoeken
actie

Ester en Daniel uit Oekraïne

Wonen in Oekraïne

Ester en Daniel zijn in Oekraïne geboren zijn en wonen daar met hun ouders. Hun moeder komt uit Nederland en hun vader uit Oekraïne.

Ester schrijft het volgende over haar leven in Oekraïne:

Ik hou ervan om in de Oekraine te leven omdat ik hier veel vrienden heb.
Ik zit nu in de vierde klas. Onze school is verdeelt in twee gedeeltes. Ik van de eerste tot de vierde klas op de kleine school. Als ik klas vier eindig,ga ik naar de grote school naar klas 5. Ik hoop dat ik cijfer 10 en 11 kan halen voor mijn huiswerk en testen.
Ook ga ik graag naar muziekles. Ik leer spelen op een van de nationale muziek instrumenten van Oekraine: de arcordeon. Het is mijn droom zelf zo’n instrument te bezitten zodat ik thuis ook kan oefenen. Ook hoop ik in de toekomst muzieklerares te worden. Ik leer van mama hoe ik moet borduren en ik hou ervan haar te helpen met de huishouding. Ik hoop ooit eens met mama Nederland te bezoeken. Ik rust ook graag uit. Op zaterdag ga naar de kinderkerk en helpen we allemaal mee om ons huis schoon te maken en doe ik mijn huiswerk. Zondag rust ik uit en speel ik graag met mijn poppen of ik ga spelen bij mijn vrienden.

Daniel vertelt:

Ik hou ervan om in de Oekraine te wonen, want in de Oekraine zijn heel veel mooie plekjes en mooie herdenkingsplaten.
Ik ga naar de vijfde klas en hou van Engels, rekenen, Oekrainsche literatuur, gymastiek en tekenen. Ook ga ik naar muziekles en speel net als mijn zusje acordeon, maar na de zomer hoop ik op gitaar les te gaan. Ook doe ik aan sport,n.l. worstelen. Ik heb met competitie al een paar medaille gewonnen. Op zaterdag ga ik naar de kinderkerk en omste beurt vertellen wij wat de bijbel zegt en wat wij daaruit kunnen leren.