zoeken
actie

Nathan in Oekraine

Wonen in Oekraïne

Hallo, ik ben Nathan. Ik ben zes jaar oud. Samen met mijn ouders en zusje Rebecca heb ik in Oekraïne gewoond. Ik ben daar geboren. Mijn ouders zijn zendelingen. Mijn moeder zorgde voor de straat kinderen. In het project het Arendsnest werden de kinderen opgevangen. Ik ben erg trots op mijn moeder. Ik vind het erg zielig dat de kinderen thuis geen liefde krijgen. Mijn vader zorgt voor zieke mensen, die erg arm zijn. Zij hebben geen geld voor de dokter en medicijnen. Met een soort ambulance ging mijn vader naar de dorpjes in de omgeving om de mensen te helpen. De mensen waren erg blij met mijn vader. Ik wil later ook op de ambulance net als mijn opa.

Naar school

Ik ben in Oekraïne naar school geweest. Daar leerden we veel gedichtjes, dansjes en muziek maken. Ik vond het erg leuk om naar school te gaan. Ik kan goed Oekraiens spreken. Thuis kreeg ik Nederlandse les van mijn moeder.

Nu ben ik alweer een paar maanden terug in Nederland. Ik ga nu naar school in Krimpen aan den IJssel en zit in groep 2. Ik mis wel erg mijn hond Noa, want hij kon niet mee naar Nederland. Maar er wordt nu wel goed voor hem gezorgd.

Op het filmpje zie je mij op school in Oekraïne.

Get the Flash Player to see this player.