zoeken
actie

Tienertoekomst Roma-jeugd in Slobozia

Nieuwe perspectieven in uitzichtloze situatie

Voor de tieners is het leven in het dorp Slobozia uitzichtloos. Daarom organiseren wij in de zomer een programma, waarin vrijwilligers met hen optrekken, vriendschap aangaan en hen laten zien hoe ze hun geloof vorm kunnen geven in de dagelijkse praktijk. Wij willen zo nieuwe perspectieven bieden in die uitzichtloze situatie.

Toerusten voor kinderwerk

Het afgelopen jaar zijn enkele tieners zondagsschoolwerk gaan doen in hun kerk. Dat is heel bijzonder. Omdat zij geen voorbeeld hebben, is dit niet gemakkelijk voor hen. We geven hun nu de kans meer te leren. Om zo toegerust te worden voor kinderwerk.

Twee van deze tieners werken mee als klassenassistent op de kleuterschool. Zij zijn een steun voor de onderwijzeres en leren veel over het werken met kinderen. We hopen dat de tieners meer kunnen gaan betekenen voor de kinderen in het dorp. In de toekomst hopen we zo meer tieners een kans te bieden. Zodat ook zij voortrekkers kunnen gaan worden.

Elike

‘Een zomerprogramma in Slobozia organiseren kost je alles. Maar ik heb er zoveel mooie dingen voor teruggekregen. Wat mij raakt, is dat de eenvoudige dingen in het leven de mensen hier zo blij kunnen maken. Ik heb de grote armoede gezien waar de mensen in leven. Elke dag moeten zij weer zien te overleven. Ik heb gezien hoe kleuters het hele huishouden draaiende moeten houden. Ze doen de was, koken en zorgen voor jongere broertjes en zusjes. Ik heb hierdoor geleerd mijn eigen thuissituatie meer te waarderen.’